Transitievergoeding

In het kader van de wet werk en zekerheid zult u als werkgever vanaf 1 juli 2015 een transitievergoeding moeten betalen bij ontslag van uw werknemers die langer dan 2 jaar bij u gewerkt hebben. Dit betekent dat ook de werknemers met tijdelijke contracten hiervoor in aanmerking kunnen komen mits zij langer dan 24 maanden bij u in dienst zijn geweest.

Versoepeling van de overgang naar ander werk
De transitievergoeding is bedoeld om de overgang naar ander werk te versoepelen voor de werknemer. Hij kan de vergoeding gebruiken voor scholing en/of begeleiding, wat echter geheel een eigen keuze is. De vergoeding bedraagt voor de eerste 120 maanden een zesde van het bruto maandloon (hiermee wordt het laatst verdiende bruto maandloon genomen) per 6 maanden. Dus voor elk half jaar dient u een zesde van het maandloon uit te keren.

Na de eerste 120 maanden gaat het om een kwart van het bruto maandloon per half jaar. Er is een maximum opgesteld van € 75.000,- of maximaal het jaarsalaris van de werknemer, mocht dit hoger liggen.

Werknemers van 50 jaar en ouder ontvangen na de eerste 120 maanden de helft van het bruto maandsalaris per half jaar. De 50 plusser ontvangt dit elk half jaar dat hij boven zijn 50e levensjaar heeft gewerkt bij dezelfde werkgever.

Regels transitievergoeding
U moet deze transitievergoeding betalen aan uw werknemers die uit dienst gaat nadat hij minimaal 2 jaar bij u heeft gewerkt. Het einde dienstverband moet dan wel op initiatief van de werkgever zijn geweest, of op initiatief van de werknemer als gevolg van ernstig verwijtbaar gedrag van de werkgever.

Is de werknemer wegens ernstig verwijtbaar handelen ontslagen, is het bedrijf failliet verklaard of is de AOW gerechtigde leeftijd bereikt? Dan is de transitievergoeding niet van toepassing. Ook als de werknemer jonger dan 18 jaar is als zijn contract eindigt en hij gemiddeld niet meer dan 12 uren per week werkte, omdat het bijvoorbeeld een bijbaantje betrof, is de vergoeding niet aan de orde.

1 juli 2015
Let u dus goed op uw huidige contracten en contractverlengingen. Wanneer deze na 1 juli 2015 eindigen en uw werknemer heeft aan het einde van dit contract langer dan 24 maanden bij u gewerkt, bent u dus verplicht deze transitievergoeding te betalen.

Reacties zijn gesloten.

"Starten met een ondernemen is lastig zat, maar Apuls maakte het me net wat makkelijker"S.P. Jellema Transport
Laat u terugbellen door Apuls
Direct contact? Bel ons op: 0511 462075
Liever teruggebeld worden?
Laat u terugbellen