Apuls Cijfers & Advies optimaliseert iedere nieuwe bedrijfsfase

Apuls Cijfers & Advies in Burgum begeleidt en adviseert ondernemers gedurende de hele levensloop van uw bedrijf. “Apuls is meer dan uw administratiekantoor. Wij zijn de financieel en fiscaal regisseur voor een ondernemer,” zegt bedrijfsadviseur Jan Tabak.

Apuls beschikt over de expertise van diverse specialisaties, deels door mensen in eigen huis, deels door samen te werken met externe partijen. “Ondernemers zijn niet bang om risico te nemen, maar als adviseur willen wij wel dat zij de informatie hebben waarmee ze risico kunnen managen,” zegt Jan Tabak. Bij elke fase van een onderneming kan Apuls adviseren, gevraagd en ongevraagd.

“De ondernemer stuurt, Apuls helpt richting bepalen en koers te houden”

De starter
Stel, u start met een eigen bedrijf. Over het hoe en wat heeft u volop ideeën, maar weet u ook wat financieel of fiscaal gezien de beste aanpak is? Apuls helpt bij het maken van een ondernemingsplan. Hiervoor is ook subsidie beschikbaar. “Wat is in uw situatie het beste: een eenmanszaak, een vof of bv?”, vraagt Jan Tabak. “Wij kennen de eisen van de belastingdienst. We kunnen helpen bij het opstarten van de administratie en, als u direct personeel in dienst neemt, met het opzetten van een goede personeelsadministratie.”

Drie jaar later
Stel, u bent drie jaar ondernemer en hebt geprofiteerd van de fiscale voordelen van een startende ondernemer. Hoe gaat u nu verder? Apuls Cijfer & Advies adviseert over het optimaliseren van uw fiscale positie. Hoeveel geld wilt u beschikbaar houden voor investeringen? Is het effectiever om uw bedrijf om te zetten in een besloten vennootschap?”

Succesvol ondernemer
Stel, u bent enkele jaren ondernemer en de zaken gaan goed. Uw bedrijf groeit gestaag en u hebt meer financiële armslag gekregen. “Heeft u er aan gedacht dat het misschien verstandig is te gaan sparen voor later? Heeft u vanaf de start van uw onderneming geld opzij gezet voor uw pensioen, of wilt u daarmee nu beginnen? Wat gebeurt er als u arbeidsongeschikt zou raken? Is het misschien verstandig om een deel van het risico op arbeidsongeschiktheid te verzekeren? Zo ja, wat kost dat? En is een testament nodig?”

Financiering en subsidie
Het kan ook zijn dat u de ontstane financiële ruimte gebruikt om te investeren. Beschikt u over voldoende eigen vermogen of bent u op zoek naar aanvullende financieringsbronnen? Zijn er subsidiemogelijkheden? “Wij kennen de wegen”, zegt Jan Tabak. “En wij kunnen de subsidie- of financieringsaanvraag voor u verzorgen.” Ook adviseert Apuls over fiscale regelingen en hoe deze beter benut kunnen worden.

Bedrijfsovername
Stel, de groei van uw bedrijf gaat voorspoedig. U ziet een concurrent op de markt, en die blijkt wel te willen praten over overname. U wilt weten wat uw financieringsruimte is. U wilt weten wat het bedrijf van uw concurrent waard is, en wat deze investering naar verwachting gaat opleveren. Welke (kosten-)synergie wordt verwacht na samenvoeging van de twee bedrijven?

Bedrijfsoverdracht
Van bedrijfsoverdracht is ook sprake als u langzaam maar zeker gaat denken aan ‘stoppen’. Heeft u een bedrijfsopvolger? Is er een zoon of dochter die het bedrijf wil overnemen? Wordt het bedrijf verkocht aan een derde partij of een werknemer? Hoe regelt u dit fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk? Wie zijn bedrijf extern te koop zet, wil graag weten wat het waard is en wat er overblijft. Ook dat onderzoekt Apuls.

Iedere levensfase van een onderneming kent zijn eigen uitdagingen. “De ondernemer staat aan het stuur”, zegt Jan Tabak. “De financieel adviseur van Apuls Cijfers & Advies staat achter hem. Onze kennis helpt u richting te geven aan uw bedrijf.”

"Apuls houdt onze administratie prima op orde. Zowel deskundig op het financiële als juridische vlak"Cateringservice Jan de Vries
Laat u terugbellen door Apuls
Direct contact? Bel ons op: 0511 462075
Liever teruggebeld worden?
Laat u terugbellen