Barbecue voor uw werknemers? Voorkom belastingheffing!

Het is zomer! En hoewel het alweer midden augustus is, leert de geschiedenis ons dat september ook best heel wat mooie zomerse dagen kan hebben. En om de zomer met uw werknemers te vieren is een feestelijke barbecue een aantrekkelijk idee. Denk alleen goed na waar u die BBQ gaat geven. Dit om te voorkomen dat u belastingheffing moet betalen.

Barbecue op werkplek

Bij het houden van een al dan niet jaarlijkse barbecue voor uw werknemers, is het zaak rekening houden met de fiscale regels van de werkkostenregeling (WKR). Om belastingvrij de BBQ te kunnen organiseren moet u het op eigen terrein houden. Ook moet u als werkgever voor deze locatie arboverantwoordelijk zijn. Dan zijn de consumpties belastingvrij. U hoeft dan alleen voor de maaltijd € 3,30 (2017) tot het loon van de werknemer te rekenen of in de vrije ruimte van de werkkostenregeling onder te brengen.

BBQ liever buiten kantoor? Dan betaalt u belasting

Heeft u geen eigen terrein om de barbecue te organiseren? Of wilt de barbecue liever elders dan uw werkplek houden? Het is inderdaad voor de sfeer misschien wel zo leuk, die verandering. Maar voor de kosten kan de barbecue dan een bittere nasmaak hebben. Het is dan namelijk volledig fiscaal belast onder de werkkostenregeling. De kosten daarvan zijn als loon toe te wijzen aan de vrije ruimte.

Vragen rondom WKR?

Neem contact op
"De administratie van ons transportbedrijf loopt op rolletjes"Sandstra Transport Bolsward
Laat u terugbellen door Apuls
Direct contact? Bel ons op: 0511 462075
Liever teruggebeld worden?
Laat u terugbellen