Gerard van der Ploeg neemt na 44 jaar afscheid van Apuls Cijfers & Advies

Op jonge leeftijd wilde Gerard van der Ploeg ambtenaar worden. Na een stage op het gemeentehuis ontdekte hij echter dat hij bij de overheid niet gelukkig zou worden. Via een vacature op de radio kwam hij bij een accountantskantoor terecht. Al 44 jaar werkt hij nu met cijfers, waarvan 23 jaar bij Apuls, waar hij sinds 2006 mede-eigenaar van is. Vanaf donderdag gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen.

Van der Ploeg heeft altijd veel voldoening uit zijn werk gehaald. Bang om zijn werk straks te missen is hij echter niet. “Ik heb dit werk 44 jaar met plezier gedaan. Het puzzelen met cijfers en ook het werken met mensen vond ik prachtig. Maar nu is het goed zo.”

Straks tijd tekort

Van der Ploeg heeft namelijk nogal wat vrijetijdsbestedingen. “Wij hebben een grote tuin en mijn vrouw en ik houden beiden van tuinieren, wandelen, lezen en op vakantie gaan. En zodra het mag, weer naar het voetballen van SC Heerenveen.” Wanneer dit artikel gepubliceerd wordt, staat er als het goed is ook nog eens een camper op de oprit. En als echte familieman hoopt Van der Ploeg veel te kunnen oppassen op de kleinkinderen. “Ik denk dat ik straks tijd tekort kom.”

Eeltbulten van het schrijven

Het moment dat hij zijn eerste arbeidscontract ondertekende, herinnert Van der Ploeg zich nog als de dag van gisteren. “Dan staat er dat je pas in 2021 met pensioen kan. Wat lijkt het dan een eind weg, maar voor je het weet is het zo ver.” In de afgelopen 44 jaar zag Van der Ploeg het vak behoorlijk veranderen. “In het begin had je van die heel grote kasboeken. Ik had gewoon eeltbulten van het schrijven. Nu is veel geautomatiseerd. Hier heb ik geen problemen mee, maar de nostalgie is wel wat weg.”
Van der Ploeg weet nog goed dat zijn eerste baas op de Efficiency Beurs in de Amsterdam Rai een IBM-computer kocht van 150.000 gulden. “Het personeel zou nog maar de helft van al het werk hoeven te doen. Maar de computer heeft eerst drie maanden op het kantoor gestaan, voordat een paar jongere medewerkers er toch maar eens mee aan de slag gingen.”

Klompen in de kofferbak

Ook Van der Ploegs rol veranderde in de loop der jaren aanzienlijk. “Vroeger voerde ik het werk zelf uit, nu heb ik meer een adviserende rol.” Ook kreeg hij meer klantencontact. “Dat heb ik altijd heel mooi gevonden. Zo had ik ook veel contact met boeren. Hier hoorde standaard een rondje over de boerderij bij. Dan zei een boer: ‘Maar u hebt uw nette kleren aan’. Dan haalde ik de klompen uit de kofferbak. Dat vond die boer dan prachtig.”

In 2006 maakte hij de overstap van werknemer naar ondernemer en werd hij mede-eigenaar van Apuls. Het ondernemerschap is hem prima bevallen, al veranderde er eigenlijk ook niet heel veel. “Het waren mijn collega’s en het zijn ook altijd mijn collega’s gebleven. Ik wil iedereen bedanken voor het gestelde vertrouwen in mij en in Apuls Cijfers & Advies.”

"Ze adviseren niet alleen, Apuls denkt ook met ons mee bij het maken van strategische beslissingen!"De Houtboer BV
Laat u terugbellen door Apuls
Direct contact? Bel ons op: 0511 462075
Liever teruggebeld worden?
Laat u terugbellen